Falafel cross over, 176 kcal

50 g fryst falafel (kikärtsbullar) (115 kcal)
150 g frysta wokgrönsaker (52 kcal)
1,5 dl grönsaksbuljong (9 kcal)
salt, vitpeppar

Låt kikärtsbullarna tina i rumstemperatur ett par timmar. Koka upp buljong och wokgrönsaker. Sätt i en ånginsats i kastrullen/grytan och värm kikärtsbullarna i den när grönsakerna sjuder, ca fem minuter. Smaka av på tallriken.

Tips: Det finns flera varianter av ånginsatser att köpa. Jag använder en i silikon som passar många olika kastruller eftersom kanten är mjuk och böjlig. Jag använder den flera gånger i veckan till att ånga grönsaker i, eftersom jag tycker att de behåller extra mycket smak då.

Detta inlägg publicerades i 180, Middag och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Falafel cross over, 176 kcal

  1. Erica skriver:

    Så himla trevligt med en receptblogg!!! Har just hittat hit o är mäkta imponerad! Som du själv skriver är det svårt att hitta färdiga 5:2-recept o jag har nu kört fem månader o inspiration o ork börjar tryta, så tack så hemskt mycket för en boost o förhoppningsvis nytändning!!! :)

    • femkolontva skriver:

      Tack snälla, jag hoppas du kan hitta både nya receptfavoriter och kanske idéer om hur man kan göra!
      En sak jag själv fått lära mig under tiden med 5:2 är att man ju faktiskt inte behöver äta ”nytt” varje dag. Hur äter man annars? De flesta har en ganska liten samling enkla vardagsrecept, det är falukorv och pasta och kycklingfilé och lite till. Så jag försöker låta bli att bekymra mig att leta nya recept till lågkaloridagarna, och satsar den energin på helgmat istället.

  2. Vegetarian skriver:

    Jag är också mycket tacksam för dina recept! Jag är laktovegetarian och gör ofta kokta grönsaker på salladsbädd, som jag pimpar med minikeso. Den kan smaksättas med t.ex. Riven citron och färska örter som dill eller basilika. Färska örter ska man unna sig dessa dagar. Det blir en ordentlig portion. Sjögräsnudlarna blev jag inte så förtjust i…. Andra saker man kan pimpa med har jag hittat hos en engelsk matskribent Celia Brooks, på nätet. Hon är också vegetarian.
    Till frukost äter jag oftast grapefrukt i filéer och kaffe med mjölk.

  3. Marina skriver:

    Kanon recept!
    precis börjat med 5:2 och din blogg är till stor hjälp, tack

    Marina

Lämna en kommentar